Medlemsinfo

Medlemsinformation


Sunne AK har öppnat Ski Sunne. Vi samarbetar med Väif snowboard och Torsby Skidgymnasium för att kunna driva backen ideellt så ser vi gärna att ni som föräldrar är med och hjälper till 2 dagar. Vi har öppet på helger mellan kl.10-16.


Som ett bevis på vår tacksamhet så får ni möjlighet att köpa säsongskort för 500 kr per person i familjen, istället för 1000 kr ungdom och 1500 kr vuxen. För att få Ski Sunne att rulla i vinter behöver vi hjälpas åt, ingen kommer göra jobbet åt oss.

 

Skriv upp er på listan i receptionen på Ski Sunne när ni köper kort för 500kr. Ni är då med och får backen att hålla öppet för alla som vill besöka Sunnes fina skidanläggning. 

Vi behöver hjälp som liftvärdar, stå i kiosk, enklare städning av värmestuga och toalett samt allmänt hålla ordning och vara hjälpreda på plats. 


Kom ihåg att betala in medlemsavgiften.

Familj 300 kr och enskild medlem 200 kr.

Viktigt!!

Fyll i formuläret med med namn, adress, mobilnr och e-post under fliken SKIDTRÄNING på hemsidan.

Swish nr 123 106 78 34 och skriv "Medlemsavgift" i meddelande.

Alternativt bankgiro 5245-4329 Medlemsavgift och namn.

Minns ni första klubbmärket?


Det skapades 1969 och Eibert Halvarsson var modell. Han vann ju Påskpokalen i störtlopp varje år på den tiden. 

Dagens klubbmärke kom till när Sven ”Hämpa” Henriksson och Olle Alsholm & Co tog över Finnfallet 1976, introducerade konstsnö och skapade Alpsport med Ski Sunne. Bengt Krönström som bidragit med text och bild minns hur de resonerade: Klubbmärkets blå fält var himlen, det vita konstsnön och det gröna granarna.


Sunne AK - Klubbhistoria

På 60-talet bedrevs alpin skidåkning i Sunne under en sektion i Sunne SLF. Flera tävlingar arrangerades, bland annat ett junior SM och störtloppstävlingen Påskpokalen. 1969 uppmuntrades sektionen att stå på egna ben och Sunne Alpina Klubb bildades av en samling entusiaster ledda av Eibert Halvarsson och Gunnar Halldin. Klubbens träning och tävlingsverksamhet har hela tiden varit förlagd till Finnfallets backar, numera Ski Sunne, sedan 1963 när det hela började.
Klubben ställdes inför stora prövningar i början på grund av fem gröna vintrar och ungdomsverksamheten utarmades nästan helt. Säsongen 1976-77 blev dock en vändpunkt. Mycket natursnö, tillgång till snökanoner och den enorma feber som en man vid namn Ingemar Stenmark skapade över hela Sverige. Ett klubbhus byggdes och träning och tävlingsverksamheten växte.
Utvecklingen har fortsatt klubbhuset har flyttats (1990), byggds ut (1994), och förbättrats under åren. Nya discipliner som telemark, snowboard och puckelpist har utökat verksamheten. Massor egna åkare har fostrats, många med stora framgångar i Sverige och världen inom samtliga discipliner.

Klubben har arrangerat ett stort antal tävlingar bland annat SM 1981 och 1987, skol-VM 1985, JSM och YJSM vid flera tillfällen, handikapp EM 1997 och ett stort antal ungdoms och kvaltävlingar. En stadig tradition för södra Sverige är vår välkända Värmlandslalom samt när datum och snötillgång tillåter störtloppet Påskpokalen. Dessa tävlingar är rotade under decennier av fina arrangemang. Inom den nyare disciplinen freestyle/puckelpist är det redan en tradition att SAK arrangerar en tävlingshelg i Svenska Cupen.

Vi har ett bra samarbete med andra klubbar och anläggningar i Värmland samt Alpina skidgymnasiet i Torsby när det gäller träning och tävling. Vi har ca 250 medlemmar i blandade åldrar.

Vill du också vara med?
Välkommen!


Styrelsen Sunne AK

Ordförande: Niklas Nilsson

Kassör: Jörn Okan

Sekreterare: Anna Olsson

Ordinarie ledamöter: Fredrik Olsson, Helmut Grassl, Per-Håkan Jansson, Andreas Larsson, Stefan Martinsson.

Suppleanter: Patrik Nyrén, Anna Robertsson, Linda Nilsson, Mattias Wallin.